Auto Coatings

Om uw auto optimaal te beschermen tegen de invloeden van buitenaf is een speciale lakcoating nodig. Het verschil met wax is dat het een langdurige bescherming geeft op de lak. Er zijn vele coatings op de markt verkrijgbaar maar na veel te hebben getest in de praktijk en na het bestuderen van de verschillende coatings op verwerking en duurzaamheid heb ik de beste coating gekozen ter bescherming van uw auto.

Modesta Coatings

Met Modesta gebruiken wij een lakbescherming welke de afgelopen jaren haar kwaliteit heeft bewezen.
Inmiddels hebben we vele auto’s mogen behandelen met Modesta en hebben we ook veel auto’s in onderhoud welke we wassen en de coating van verzorgen.
Hierdoor is er een zeer nauwkeurig beeld hoe de coating zich gedraagt op de autolakken.
De reacties van onze gasten met hun auto zijn unaniem positief.

Modesta BC-03


Het elimineren van het risico op krassen zou niet het enige doel moeten zijn bij het beschermen van autolakken. Een belangrijke oorzaak van lakbeschadiging, zoals glansverlies en dofheid is oxidatie. Dit proces kan afgeremd worden door het lakoppervlak te isoleren van de lucht. Alhoewel dit gerealiseerd kan worden met conventionele coatings en was, kunnen de oliën en vetten in zulke materialen makkelijk oxideren en alles waar ze mee in aanraking komen oxideren. Wanneer ze eenmaal ge-oxideerd zijn kunnen ze vaak de achteruitgang van de lak versnellen in plaats van deze te beschermen.
De inorganische eigenschap van de BC-03 glascoating maakt het volledig resistant tegen oxidatie en daardoor meer geschikt om lak te beschermen. De harde fysieke afsluiting voorkomt ook dat de lak in contact komt met de lucht en gedraagt zich als een krachtige antikras beschermer.

Modesta BC-03 barst niet, creëert geen luchtbelletjes, schilfert niet, scheurt niet, laat niet los en verkleurt niet bij temperaturen tot 800 C. deze nieuwe formule combineert puur vloeibaar glas en titanium dioxide voor extra glans zonder de duurzaamheid te beïnvloeden. Het bevat 0.16μm delen titanium dioxide die het licht reflecteren met bijzondere golflengtes, waardoor er een onmiddelijke heldere schitterende glans ontstaat. Titanium dioxide is gevoelig voor fotokatalyse en creëert sporen van aktieve zuurstof wanneer deze blootgesteld wordt aan uv-stralen. Dit effect helpt de coating om hechting van vuil aan de lak te voorkomen.

Duurzaamheid: 3 tot 5 jaar
Laagdikte: 2-3μm (meetbare maat van de lak)

Bc-04

Een formule coating welke de beste voordelen combineert van de originele glas coatings en de hoogste nano titanum coating. Hierdoor is er een diepere glans aanwezig en eenvoudiger aan te brengen.
De inorganische eigenschap van de BC-04 glascoating maakt het volledig resistant tegen oxidatie en daardoor meer geschikt om lak te beschermen. De harde fysieke afsluiting voorkomt ook dat de lak in contact komt met de lucht en gedraagt zich als een krachtige antikras beschermer.

Modesta BC-04 barst niet, creëert geen luchtbelletjes, schilfert niet, scheurt niet, laat niet los en verkleurt niet bij temperaturen tot 900 C. deze nieuwe formule combineert puur vloeibaar glas en titanium dioxide voor extra glans zonder de duurzaamheid te beïnvloeden. Het bevat 0.16μm delen titanium dioxide die het licht reflecteren met bijzondere golflengtes, waardoor er een onmiddelijke heldere schitterende glans ontstaat. Titanium dioxide is gevoelig voor fotokatalyse en creëert sporen van aktieve zuurstof wanneer deze blootgesteld wordt aan uv-stralen. Dit effect helpt de coating om hechting van vuil aan de lak te voorkomen.

Duurzaamheid: 3 tot 5 jaar

Laagdikte: 3-5μm (meetbare maat van de lak)

BC-05

Modesta BC-05 is een unieke glascoating die gebaseerd is op een driedimensionale moleculaire omlijsting. Het vormt een hoog-duurzame harde glaslaag op de autolak.

BC-05 produceert een diepe glans en helpt het beschermen van de lak tegen allerlei soorten beschadiging, krassen, oxidatie, vocht, watervlekken, zouten, zuren en zelfs permanente inkt en verf. De krachtige waterafstotende eigenschappen bevorderen ook de zelfreinigende effecten.
Wanneer BC-05 als een enkelvoudige coating gebruikt wordt dan produceert het een unieke schittering die we de ‘candy-like’ schittering noemen. Wanneer BC-05 gecombineerd wordt met de P-01A onderlaag dan wordt dit effect vergroot omdat de lagen van beide producten gecombineerd worden tot een enkele laag. De coating vermindert ook de luchtweerstand met 5 km/u in vergelijking met reguliere lak met snelheden van meer dan 60km/u (rem-coefficient : -0.02). Het kan toegepast worden op zelfs de meest geavanceerde en geraffineerde lakken, zoals de Nissan Scratch Shield, de zelfherstellende lak van Lexus en de ceramische lak van Mercedes.

Duurzaamheid: 3 tot 5 jaar
Laagdikte: 3-5μm (meetbare maat van de lak)

BC-06

Modesta BC-06 is een hittebestendige, harde glascoating voor velgen en carrosserie. De meest prominente eigenschappen van de Modesta BC-06 glascoating zijn de vlekkenresistentie en het schoonmaakgemak. Deze dunne silicalaag, gemaakt van perhydropolysilazane, beschermt de carrosserie en de wielen van stof in regendruppels die kunnen doordringen in zachte lak of andere met lak bewerkte oppervlaktes die slechts met grote moeite verwijderd kan worden.

Dankzij de BC-06 bescherming is wassen minder vaak nodig. BC-06 ondergaat een chemische reactie wanneer het in aanraking komt met een lakoppervlakte en creëert daarmee een glascoating. Het heeft een sterke moleculaire structuur die een solide, langdurige laag creëert. Modesta BC-06 is hittebestendig tot 1300 C – genoeg om de wielen te beschermen tegen o.a. gloeiendhete remstof.

M2Blast

Deze quickdetailer onderhoudsspray is handig als een tijdelijke bescherming totdat de glascoating compleet uitgehard is. M2 Blast kan ook gebruikt worden voor het onderhouden van Modesta’s glascoatings. M2 Blast helpt het waterafstotende effect welke vermindert na verloop van tijd te herstellen.

Met Modesta gebruiken wij een lakbescherming welke de afgelopen jaren haar kwaliteit heeft bewezen.
Inmiddels hebben we vele auto’s mogen behandelen met Modesta en hebben we ook veel auto’s in onderhoud welke we wassen en de coating van verzorgen.
Hierdoor is er een zeer nauwkeurig beeld hoe de coating zich gedraagt op de autolakken.

https://youtube.com/watch?v=RYsu9KjM8_U%3Ffeature%3Doembed%26autoplay%3D1%26start%26end%26wmode%3Dopaque%26loop%3D0%26controls%3D1%26mute%3D0%26rel%3D1%26modestbranding%3D0
WATCH NOW

EYE FOR DETAIL

CONTACT US